zaterdag 16 september 2017
12u > 22u+

Oogstgoed viert de overvloedige oogst met een wervelende opendeurdag!

// inschrijven voor het avond-feestmaal: http://bit.ly/feestmaal2017 //


Om 12u gaat het veld én de BoerenBar open voor al wie wilt komen picknicken. Breng jouw dekentje en goed gevulde mand mee, bestel iets om te drinken aan de bar, en geniet!
Laat het dessertje thuis, want onze leden bakken de heerlijkste taarten en De Zwaluw verkoopt het lekkerste hoeve-ijs.

Om 12u start ook de lotjesverkoop van de BoerenKermis! Schijt je Rijk met de varkens, en Weeg je Rijk met de groenten. Hoofdprijs is massa's lekkers recht van het veld. Komt dat zien, komt dat zien!

Vanaf 14u is er voor de kinderen BoerenMaquillage en een Geocaching-zoektocht op het veld. Selfies op de traktor: check!

Om 14u30 starten 3 rondleidingen.
- Boer Rony leidt je rond op het Oogstgoed-veld en legt je uit hoe alles in z'n werk gaat op een bio CSA-zelfoogstboerderij.
- Boer Benny neemt je mee in het verhaal van 'Boeren Zonder Bank'. Hoe kan je een leefbaar landbouwbedrijf opstarten zonder loodzware leningen maar bv met de steun van een groep mensen.
- Boer Steven gaat op safari langs alle dieren van Oogstgoed. De kippen en varkens op het veld, de koeien in de Gentbrugse Meersen, en de schapen op de Scheldedijk. Je komt meer te weten over de dieren en waarom ze doen wat ze moeten doen. (Let op: een stevige wandeltocht aan een stevig tempo)

Om 16u30 wordt het Schijt-Je-Rijk-varken gelost en wachten we vol spanning waar hij z'n drolletje legt! En dan weten we ook wie naar huis mag gaan met al dat lekkers!

Om 18u30 zetten we de avond in met een feestmaal met enkel zelfgekweekte ingrediënten! En niets zo gezellig als eten met de chansonskes van 'Vur De Glegeneit'!
Inschrijven én vooraf betalen voor het feestmaal is verplicht en doe je hier: http://bit.ly/feestmaal2017

De BoerenBar blijft de ganse namiddag en avond open. Tot het laatste stukje hout van het kampvuur is opgebrand!

Tot dan!
de leden en boeren van Oogstgoed